over mij

Mensen helpen zichzelf te helpen, hen helpen ontdekken wat hun kracht is, wat hun kwaliteiten zijn: daar word ik warm van. Of dat nu als begeleider, coach, therapeut of trainer is.

Ik houd van de diversiteit van het leven en ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Dat uit zich ook in mijn opleidingen en werk: Na een paar jaar Geneeskunde te hebben gestudeerd, switchte ik naar Psychologie. Na mijn afstuderen werkte ik als praktijkonderzoeker en als docent in het hoger onderwijs (o.a. UvA, Vu, Inholland, HKU). Daarnaast volgde ik een vierjarige gestalttherapie-opleiding en een opleiding tot stress & burn-out coach. Hiermee werk ik in mijn eigen praktijk. Ook zet ik me in als vrijwilliger  (Telefonische hulplijn Sensoor, hospice, Vluchtelingenwerk etc.).

Daarnaast ben ik ruim 20 jaar actief in het boeddhisme (Zen, vipassana, Triratna, Goenka en Tibetaans boeddhisme), waarbij ik regelmatig meditatie-en mindfulnesstraining verzorgde.

Ik ben betrokken, zorgvuldig en ondersteunend.

Wat is er nu mooier dan mensen helpen te ontdekken hoe het leven ten volle te leven?

Het boeddhisme inspireert mij. Dat wil zeggen dat ik regelmatig mediteer en dat ik mijn leven probeer te leven vanuit de warmte die ik voel voor alles wat leeft, op niet-veroordelende wijze. Zowel stress & burn-out coaching als gestalt als mindfulness sluiten voor mij naadloos hier op aan. Het gaat bij alle drie immers om het ontwikkelen van gewaarzijn: minder leven vanuit je hoofd met zijn ideeën, plannen en verwachtingen, en meer vanuit je lijf en je zintuigen. Zodat je je gevoelens en behoeften beter leert onderkennen, net als je  patronen. Zodat je bewuste keuzes kan gaan maken, om ten volle te leven.

Ik ben in 1990 afgestudeerd in de psychologie (MA) en ben lid van het NIP. Vanaf 1995 ben ik ook gestalttherapeut, opgeleid door de NSG.  Ik begeleid al jaren mensen met stress- en burn-out problematiek,   ik heb mij daarin bijgeschoold en ben partner geworden van het CSR-centrum. De CSR-methode is een krachtige manier, wetenschappelijk onderbouwd, om chronische stress om te keren en er van te herstellen.

Je kan hier mijn cv bekijken.

Ik ben 57 jaar en woon met mijn zoon in een gemeenschappelijk woonwerkproject in Amsterdam Oud-West, dicht bij het centrum van Amsterdam.

Lidmaatschappen/partnerschappen:

Lid NIP(Nederlands Instituut voor Psychologen):  https://www.psynip.nl/

Lid NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en -theorie): http://www.nsgestalt.nl/

Partner van CSR-centrum (Centrum voor Chronische Stress Reversal): https://www.csrcentrum.nl/